Uusi tuulisenkin oloinen päivä. Ulkoiluineen ja juttuineen. Ja päänsisäisine pohdintoineen menneestä ja tulevasta. Pohdin ja päätin, että vaikka pahalta välillä tuntuukin annan asioiden olla siten kuin ovat. Katson rauhallisesti mitä tuleva tuo eteen. Eipä siinä mitään menetäkään ja näkyy se miten asiat sitten kääntyvätkään. Mitä ihmiset oikeasti ovat ja tarkoittavat. Aika tuon näyttänee.

Niinhän se on aiemminkin tehnyt ja surut nyt aina tulevat ja ovat aikansa ja sitten lentävät jonnekin. Niin kauan kun suruun ei huku on luultavasti kuitenkin kaikki hyvin. Niin kauan kun tuntee edes jollain tavalla raskaiden puolien ovan tasapainossa niiden hyvien puolien kanssa.

..tai jotain.

Minä varmaan vain asetan tietyille asioille enemmän arvoa kuin taas joku muu. Johtunee varmasti elämäntilanteestanikin jos taatusti ihan yksilöeroistakin. Minulle voivat olla isoja asioita sellaiset jotka eivät toiselle sitä niin ole ilman että siihen kätkeytyisi mitään sen ihmeellisempää välinpitämättömyyttä tms. Aika tuon näyttänee, että onko vain sattumien summaa vai jotain muuta. Ei saa olla liian tramaattinen herkkis. (toivoo: Joskus vähän tramaattinen herkkis)


Niin, muuten.. Olemme lapsen kanssa tänään käsitelleet aihetta kertolaskut. Hän on näinä päivänä hillittömän kiinnostunut numeroista ja laskemisesta. Onkin siinä käsittääkseni suhteellisen taitava neljä vuotiaaksi. Yhteenlaskut ja vähennyslaskut ovat jo suhteellisen tuttuja.Hänellä on tuohon ihan sisäinen palo. Mikään ei ole niin kiinnostavaa ja jaksaisi keskittyä vaikka missä hälinässä. Ja hän tosiaan vaatii noiden läpikäymistä. Ei ole äidin tuputtamaa. Itse välillä olen totuuden sanoakseni aika vihoviimeisen kyllästynyt tuohon numeroiden pyörittelyyn. Ehkä noloa, mutta ei aina vaan jaksaisi! Tsemppaan kuitenkin, suurimman osan ajasta. Välillä kyllä täytyy sanoa, että TEHDÄÄN MUUTA! :D

Tuskimpa se lapsellekaan pahaa tekee palata sieltä laskutehtävistä vähän normaalimpaan neljä vuotiaan aktiviteetteihin eli vaikka ulkona leikkimiseen ja muuhun vastaavaan. (Vaikka voihan niitä laskuja kätevästi piirtää vaikka hiekkalaatikolla! *huokaus* ... :D )