Teimme lapsen kanssa eilen illalla rahkaa ja koska lapsi erikoisesti tykkäsi tästä herkusta, niin päätin julkaista reseptin täällä.

2,5dl Flora Vanilla vispautuvaa vanilliinikastiketta (Vähälaktoosinen)
2,5dl Valion maitorahkaa (paksumpaa tulisi varmaan Milbonan rahkalla, sitä saa Lindlistä)
1  kypsä banaani
1½ - 2dl mustikoita
1-2 rkl suklaarouhetta. (Käytimme tummaa.)

Vispaa ensin Flora Vanilla VAHVAKSI vaahdoksi. Lisää joukkoon maitorahka, pienemmäksi paloiteltu banaani, mustikat ja suklaarouhe. Sekoita kunnolla tasaiseksi. Vaniljakastike ja banaani antavat makeutta todella paljon, joten valitsisin suklaan niin ettei sisältäisi paljoa sokeria. Käytettäessä pakastemustikoita sulattaisin ne vain varovasti hieman pehmeämmäksi ennen rahkaan lisäämistä. Rahka on parhaimmillaan pian valmistamisen jälkeen, mutta säilyy kyllä seuraavaan päivään ellei tule syödyksi sitä ennen. :D

Makuvaihtoehtoina voisi toimia banaanin kanssa vaikkapa vadelmat ja valkoinen suklaa tasoittamaan vadelmien kirpeyttä. Olemme vastaavalla ohjeella tehneet rahkaa myös suklaakermalla, jota kaupasta löytyi. On Valion tuote. Maku oli voimakkaan pehmeän suklainen, eikä vaatinut myöskään lisäsokeria.