Sain haasteen. Koska haastaja taitaa olla harvoja säännöllisiä lukijoitani ja koska blogini on saattanut olla aika negatiivissävytteinen ajattelin, että on varmaan ihan perusteltua ottaa haaste vastaan. Tuoda vähän auringonpaistetta välillä tännekin.  Haastaa en ketään osaa. Korkeintaan Susiemon itsensä voisin haastaa keksimään lisää positiivisia hyvää mieltä tuottavia asioita. ;)


Hyvän mielen haaste
 
“Listaa asioita jotka tuovat hyvää mieltä. Ihan sekalaisessa järjestyksessä. Haasteeseen kuuluu jakaa vähintään kymmenen hyvän mielen asiaa. (Jos saat haasteen uudelleen, niin keksi ainakin viisi lisää.) Anna lopuksi eteenpäin viidelle bloggaajalle. Kerro heille, että ovat saaneet haasteen. Mainitse haasteen antaja postauksessasi. (Linkitä, jos hänen bloginsa on julkinen.)”

 
  • Lapseni. Tuollaisen hyvin tomeran 4 vuotiaan kanssa elo on välillä toki rankkaa, mutta myös hyvin hyvin piristävää. Hauskoja asioita tapahtuu päivittäin. Sen lisäksi toki jo sellainen olemassa olonsa tuo minulle paljon jaksamista ja iloakin tottakai. Uskoakin. Ihan uudenlaista merkitystä elämään. Niinä vaikeinakin aikoina. :)
  • Musiikki. Rockista vähän rankempaankin metallimusiikkiin. En oikein ole iloisen musiikin ystävä. :) Sieluani hoitaa paremmin alakuloisesta aika itsetuhoiseenkin suuntaan olevat tekstit ja raskas musiikki kuin iloinen "kädet ilmaan ja peppu pyörimään"-fiilis. Suoraan vitutukseen tehoaa aika angstisetkin sanoitukset. Puhdistavat mielen jollain hämärällä tavalla.
  • Olen iltaihminen. Tumma hämärä ilta kutsuu kävelylle nauttimaan tunnelmasta ja rauhasta.
  • Tykkään myrskyistä ja vesisateesta. Kovasta tuulesta ja ukkosestakin. Myrskyävä meri on kaunis!
  • Syksy on kaunista aikaa. Ehkä minulle lähin vuodenaika. Loppukesä tosin ehkä ilmoiltaan mukavinta kuitenkin, mutta lehtien värjäytyessä värikkäiksi ja iltojen tummuessa pikku hiljaa.. Siinä on vain sitä omaa taikaansa, vaikka toki kevätkin on kaunista aikaa omalla tavallaan. Ei kuitenkaan jotenkaan minulle yhtä läheinestä vuodenaikaa. Ominta, vai miten sen sanoisi. :)
  • Kirjat ja tarinat. Runot. Antavat voimaa ja tarjoavat pakopaikan. Näin on aina ollut. Maku vaihtelee ihan elämäntilanteen mukaan, oikeastaan.
  • Ystävät ja läheiset. Tekisin heidän puolestaan mitä tahansa. Ongelmattomia nuo suhteet eivät ole yksikään, mutta ehkeivät ihmissuhteet koskaan olekaan? Mahdollisesti.
  • Asioiden pohdiskelu. Pyörittely mielessä. Hyvinkin erilaisista asioista keskusteleminen. Uusien ajatusmaailmojen oppiminen. Netin keskustelupalstat ovat tähän hyviä. Jokainen saa valita sen mistä haluaa jutella ja minkä verran antaa ns. itseään keskusteluun ja tietty suoja pysyy kun anonyymisti keskustellaan. Olen ehkä vähän koukkuunkin jäänyt tuohon jossain vaiheessa elämääni. Jatkuvasti en keskustelupalstoilla pyöri, mutta toisinaan. Tapa tuli kun ei ole oikein sellaista parisuhdetta ollut jossa olisi voinut keskustella kaikesta.
  • Eläimet ja erikoisesti KISSAT. Rakastan kissoja. Tällä haavaa lemmikkejä ei yhtä jyrsijää enempää ole, saati sitä kissaa ja se on iso kolo elämässä. Sen todella huomaa. Ihan kuin jokin osa itsestä puuttuisi. Eikä koti ilman Kissaa ole koti oikeastaan ollenkaan. Jollain hassulla tavalla.
  • Mielikuvitus ja huumori. Siinä on ne joilla pääsee mistä tahansa yli ja vaikka ympäri. ;) 

Siinä taisi ne kymmenen ja vähän ylikin olla. Riippuu miten laskee. ;)  Nyt kun noita lukee, niin en siitä iloisuudesta ja positiivisuudesta tiedä. Taitaa riippua vähän katsantokannasta miten ottaa. Minulle kuitenkin sellaisia voimaannuttavia, iloisia ja mieluisia asioita ovatten. :)