Lueskelin tuossa vanhoja kirjoituksia vuoden takaa ja hämmästyin. Sitten muistinkin tosiaan  sen ettei poika tosiaan puhunut silloin vielä mitään. Nykyään tulee puhetta tosiaan kokoajan. Silloin neuvolassa sitten arvosteltin ja väännettiin päivähoidon tarpeellisuudesta. Nyt on taas kohta aika vääntäytyä sinne. Saa nähdä mitä nyt sitten sanotaan. Puolivuotta sitten kun käytiin testattiin heti puhuminen. Näytettiin jotain vauvakirjaa jossa oli nallen kuva ja kysyttiin mikä siinä on. Poika sanoi että nalle. Ruskea ja pörröinen. Hänelläkin on sellainen. Ei hän kyllä siitä oikein sillä tavalla tykkää, mutta sitä on kiva heitellä. Nallet tykkää hunajasta. Totesi vielä litanniansa lopuksi, että hänkin tykkää lettujen kanssa ja lisäsi että hänellä on nallekirjakin mutta se on parempi kuin tuo.. Ei sitten kyselty sen enempää siitä puhumisesta. Tosin poika kyllä oli äänessä lähes kokoajan kun vaan sai. Kuten yleensäkin. Tuntuu ettei lapsi ole enää hiljaa kuin nukkuessaankin ja silloinkin usein keskellä yötä kertoilee jotain juttujaan. Että päättyi se hiljaisuus sitten ja ihan ilman päiväkotia.

Tänään olisi muskari. Käymme suzukin musiikkileikkikoulussa. Suosittelen. Kävimme ensin ilmaisissa, muttei pieni mies oikein jaksanut keskittyä niissä. Sitten mentiin kerran ilmaiseen esittelyyn ja lapsi istui kuin tatti ja jaksoi keskittyä erinomaisesti, joten sitä sitten mietti asiaa ja tulimme siihen tulokseen että tuo on hintansa arvoinen. Nyt on käyty jo lähes 2 vuotta tuolla ja tuntuu sielä oppivan jokakerta uutta. Se on ainoa paikka oikeastaan missä jaksaa keskittyä ihan täysillä. Laulaa ja soittaa hyvin innolla ja pyrkii matkimaan. On jo pyytänyt soittotunneille mutta se tuntuu vähän liian aikaiselta sitten kuitenkin. :) Saa nähdä mihin innostuu kun on vanhempi.

Tänään ei sitten taida muskarin lisäksi muuta ollakaan. Hyvä että on jo parempi että voidaan tuonne mennä. Kysyi jo aamusta pääseekö. Jos sitten huomenna hänen syntymäpäivänään päästäisiin sinne kerhoonkin taas. On hänelle tärkeää vaikkei hän sielä jaksakaan sitten olla koskaan pitkään. Mutta nyt ruokaa tekemään. :)