Illasta tuli kova makeanhimo. Lapsi alkoi puhumaan muffinien tekemisestä ja eipä sitä äitiä kovin vaikea ollut puhua mukaan. Lapsi osasi jo reseptinkin ulkoa ja itseasiassa ennenkuin olin ehtinyt edes varoa oli pöydällä jo tarvikkeet mihin hän yltää eli taikinakulho, vispilä, talousvaaka ja desimitta. Asiantuntevasti aina ilmoitti mitä milloinkin tarvittiin joten käytännössä taisin vain toimia apulaisena itse. :D

Perusohjehan on helppo:

2 kpl kananmunaa (Lämmitän aina itse huoneenlämpöisiksi ennen käyttöä käyttämällä kuumassa vedessä isossa vesilasissa.)
1dl hienoa sokeria tai ruokokidesokeria
1 dl piimää, kermaviiliä tai maitoa
100 g hieman jäähtynyttä sulatettua voita tai margariinia. (Voit käyttää myös juoksevaa margariinia.)
2½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1-2 tl vaniljasokeria
2 dl marjoja (jos käytät pakastemarjoja käytä ne jäisinä!)

Sekoita tasaiseksi kananmunat ja sokeri. Lisää joukkoon  piimä,kermaviili tai maito ja rasva. Sekoita seos tasaiseksi. Lisää kuivat aineet ja marjat.  Sekoita lopuksi taikinaa varovasti vain sen verran, että se tasoittuu. Annoksesta tulee 12 kpl normaalikokoisia muffineita. Paista uunissa keskitasolla 200 asteessa 15 minuuttia. Jos käytit tavallista sokeria väri jää päältä varsin vaaleaksi. Pohjasta muffinit saattavat sitä vastoin palaa jos lisäät varomatta paistoaikaa. Ruokokidesokerilla muffinien perusväri on hieman ruskeampi.

Itse käytän mielelläni joko muffinipeltiä tai silikonivuokia. Lapsi on aivan rakastunut iloleipurien vaaleanpunaisiin ja valkoisiin kukkavuokiin eli ne oli käytössä tälläkin kertaa. Ovat kivoja käytössä myös esim jos haluaa tehdä vaikka jäädykettä, mutta ei halua tehdä isoa kakun köntsää. Noilla saa kauniita valmiita annoksia jotka on nopeasti helppo koristella sitten mieluisalla tavalla ja muodoltaankin tosiaan ovat jo itsessään nättejä. Hyvä pikatarjottava! :)