Tänään tuli postissa taas pyyntö antaa oikeus testata lapsella uutta rokotetta (siis lapsilla testaamatonta). En oikein ymmärrä tuota intoa lähettää noita pyyntöjä jatkuvasti (tai, no toki ymmärrän, että pitäähän niitä rokotteita testata, mutta tuntuu vaan kohtuuttomalta se pyyntöjen määrä). Meille ainakin noita tulee ihan säännöllisesti parin viikon-kuukauden-muutaman kuukauden välein. Olemme yhteen testiin antaneet luvan (ei rokote), koska siitä tuntui olevan lapsellemmekin hyötyä ja haittoja minimaalisesti. Nuo sen jälkeen tarjotut taas.. Jatkuvia testejä verikokeineen ja piikittämisiä yms.

Kun sitä muutenkin yrittää lasta turhalta tuollaiselta välttää, niin itsekkyys ja halu suojata lasta kyllä ajaa yhteisen hyvän edelle ainakin minulla aika voimakkaasti. Lapsen isäkään ei ole noihin testeihin ollut myöntyväinen. Sitä sairastamista yms on ollut tässä muutenkin ihan kiitettävästi, plus kun testataan ennen lapsilla testaamatonta rokotetta, niin onhan siinä näin terveellä järjellä ajateltuna vaaransa. Niistä vaan ei ole koskaan noissa lappusissa sanaakaan ja sekin nostaa vähän epäluottamusta kyseisiä tutkimuksia kohtaan.

Olen miettinyt sitäkin, että jos tuollaisesta sitten haittoja tulisi niin miten sen lapselle selittäisi? Uhrasin sinut kun se tuntui hyvältä ajatukselta?! Jotenkin vaan en ymmärrä tässä asiassa vanhemman valtaa. Siitä vaan joka kokeeseen koekaniiniksi. Helppohan se on kun ei itse ole se josta päätöksiä tehdään. Ja sitten on "hyvä ihminen" kun ajattelee oikein muitakin ja antaa lastaan käyttää muiden lasten hyväksi.. Hmn.

Nojoo, ymmärrän toki että testit ovat pakollisia ja hyödyttävät kaikkia, mutta silti vaan pohdituttaa kun noita posteja saa. Kai sitä sitten vaan on liian itsekäs kun näin ajattelee, mutta pakko myöntää että kyllä se oma lapsi ja hänen hyvänsä menee kyllä aika kirkkaasti tuntemattomien lasten edelle. Varsinkin influenssarokotteiden testauksen kohdalla. Huvitti oikein lapussa ollut maininta siitä, että aikuisten kokeissa uuden rokotteen haittavaikutukset ovat samat kuin kausi-influenssarokotteissakin. Ei kai siinä mitään muuten, mutta äitini sairastui tosi pahasti muutama vuosi sitten kausi-influenssarokotteesta. Oli sairaalassakin. Ei siis oikein vakuuttanut tuo lause rokotteen turvallisuudesta.. ;)

Mitäs muuta?

Ei ihmeempiä.

Mieli maassa kun.. No, luultavasti se miksi oli kumma olo aiemmin selvisi. Ei todellakaan ollut se mitä ensin luulin. Yksi takaportti tulevaisuuden suhteen vaan kaatui. Vuosia kestänyt suuri haave meni päreiksi, totaalisen tuusannuuskaksi. En tiedä olisiko moiseen kuitenkaan ollut realistisesti mahdollisuuksia ja olisi niin koska, mutta jotenkin se lopullinen mahdottomaksi muuttuminen kävi raskaasti päälle. Jotenkin löi kaikki vanhat jututkin siinä samalla löylyä pahalle ololle. Se, että joutui nuorena sairaseläkkeelle ja luopumaan haaveittensa ammatista jonka eteen oli jo tehnyt vuosia töitä jne. Mutta pikku hiljaa tästä taas noustaan. Pitää keksiä sitten vaan uusia unelmia, sellaisia toteuttamiskelpoisia ja onhan minulla itseasiassa ainakin yksi tälläinen olemassa.

Ja onhan tässä muutakin pitämässä liikettä yllä. :)