Eihän se yö sitten hyvin mennyt ja poika tosiaan on kipeänä. :( Flunssaa ja masu pipi. Tosi harmi juttu, mutta uskoakseni kyseessä ei kuitenkaan mitään vakavaa, vaikka toki inhottavaa. Neuvola-aikakin piti peruuttaa. Piti mennä huomenna sinne nyt sitten kuulemaan mielipide siitä miksi lapsemme ei vielä puhu muutamaa sanaa enempää. Itse uskon, että kehitys vaan omassa vauhdissaan kuten kaikessa muussakin on ollut. Tasapäistämisen takia nyt sitten kuitenkin asiaa tutkitaan ja ihmetellään. Kokemukseni mukaan myös todennäköisesti vähän hutkitaan..

Jotenkin pistää hiukan ärsyttämään huolestuneet neuvolatädin tokaisu "luetko sinä sille lapselle ollenkaan tai puhutko?". Joo, en. Tietenkään. Mykkänä täällä vaan istutaan ja tuijotetaan seinää. Hmph. On tietenkin juteltu, loruteltu ja laulettu ihan vauvasta asti. Luettu kirjojakin parin kuukauden ikäisestä lähtien. On kuvakortteja katseltu jne. Lapsi tunnistaakin paljon esineitä ja hyvin ymmärtää puhettakin. Yksinkertaisia ohjeita osaa hyvin noudattaa ja paljon muutenkin tuntuu tuon ikäiseksi ymmärtävän. Osaa muuten kirjaimiakin jo ja numeroitakin vähän. Vähän myös värejä ja paljon muotoja osaa nimetä. Puhe vaan on vasta tulossa.

Ihanko totta nykyään sitten kaikki hieman alle 2 vuotiaat puhuvat kuin ruuneberit? En usko.

Noh.. Turhahan tuollaisia sammakoita on miettiä. Jotenkin vain harmittaa kun on omasta mielestä ainakin paljonkin lukenut ja muutenkin viettänyt lapsen kanssa aikaa. Äitini tosin totesi jo ennenkuin oltiin ensimmäisessäkään neuvolakäynnillä oltu, että se on sitten aina äiti joka on se syyllinen. Oli sitten mitä hyvänsä, niin syy on äidissä ja sillä hyvä. Taisi olla oikeassa. Meinaan, kun meilläkin kaikki alkoi siitä muutaman kuukauden vanhan lapsen kanssa kun neuvolatäti päätteli että kun lapsi piti mielummin katsoi vasemmalle kuin oikealle niin minä en varmaan ole tietenkään aktivoinut mitenkään sitä toista puolta. Joo o. Oiskohan kuitenkin lasta kiinnostanut mielummin keltainen auringonkuva kuin valkoinen tyhjä seinä? Vaikka, kai ne oppineet sitten tietää. ;)

Njaah.

Tänään sitten sisällä oloa. Harmi. Olin ajatellut että olisi voinut normaalin ulkoilun lisäksi tehdä joku kiva pieni reissu jonnekin kivaan luonnonläheiseen paikkaan. Jäi se nyt sitten. Harmittaa muutenkin tämä sisällä istuminen, joka on ihan mukavasti tänä talvena ollut jatkuvan sairastelun takia. Onneksi sitä sentään nyt on ainakin vielä terve. *kop kop*