Askartelupäivä ollut tänään. Kortteja väänsin lapsen synttärikutsuiksi. Leppäkerttu-aiheisia väänsin naivistiseen tyyliin. Voisi kuviakin laittaa jos vain tässä muistaa ja ehtii. Ei niistä ihmeellisiä tullut, mutta ihan kivoja kuitenkin mielestäni.

Tänään lähinnä mietittänyt Floridassa tapahtunut miekkavalaan tekemä hoitajansa surma. Tillikum-niminen miekkavalas on yhdistetty ennenkin ihmisten kuolemiin ja nyt sitten kyseinen otus kiskoi hiuksista kouluttajansa kesken esityksen altaaseen ja hukutti tämän. Eläinsuojelujärjestöt kirkuvat eläimen vapauttamisen puolesta ja sen minusta on kyllä varsin kummallista. Ihmisten kimppuun käyvä valas vapaaksi. Ja muutenkin tuo vapauttaminen on vähän kyseenalaista kun muistaa Keikonkin (tuttu Free Willy- leffoista) tapauksen. Villinä vangittu eläin ei oppinut ruokkimaan itseään ja lopulta kuoli aliravittuna keuhkokuumeeseen. Jotenkin ottaa päähän tuo kettutyttömäisyys mitä eläinsuojelujärjestöt usein tuntuvat tuovan julki kantanaan. Ei haluta nähdä realiteetteja, ei. Eletään jossain haavemaailmassa täysin tosi asiat pois sulkien. En ymmärrä. Ja ottaa hermoon kun tuolla käytöksellä viedään pohjaa pois oikealta työltä eläinten hyväksi.

No, alunalkaenkin ongelma tässä Tillikum-jutussa on tuossa tuollaisten eläinten vangitsemisessa ja näyttelyttämisessä. Olot eivät voi parhaimmassakaan vesieläinpuistossa koskaan olla sitä tasoa mitä miekkavalaskin oikeasti tarvitsisi. Tilaa tilaa ja vielä kerran tilaa. Samahan se on delfiinien kanssa. Eläimiä jotka syntyneet kulkemaan jatkuvasti. Kokoonsa nähden näitä sitten pidetään sillipurkissa ja vähän hyppelytetään ihmisten riemuksi. Tosi laadukasta elämää ja varsinkin lajityypillistä... :( Moisesta voitaisiin kyllä mielestäni luopua varsin hyvin, mutta eipä sitä tehdä niin kauan kuin tuon tyyppinen toiminta rahaa tuo ja kyllähän se tuo. Tillikumin tapauksessakin valas jää sinne missä on ja uteliaat saa käydä oikeaa tappajavalasta kytistelemässä. Kassakone kilisee ja ollaan tyytyväisiä.

Uargh!